Renovatie tennispark

Hoe het begon in 2013

De banen en het clubhuis zijn aan vervanging toe. Daarom is er begin 2013 een commissie samengesteld. Deze commissie bestaat uit een aantal leden van de vereniging: Harold Bosse en Anita van Walbeek. Ernst Niessen en Martin Fluit waren ook commissielid, maar zij zijn inmiddels gestopt.

Aan de commissie de schone taak de volgende vragen te beantwoorden:

  • Zijn de banen inderdaad zo slecht?
  • Is de ondergrond van de banen nog te gebruiken of moet deze ook worden vernieuwd?
  • Is de drainage nog goed?
  • Is er behoefte aan een vierde baan en is hier ruimte voor?
  • Zijn er mogelijkheden om het hele park te verplaatsen naar een andere locatie?
  • Kan het clubhuis ook meteen worden vernieuwd?
  • Wat te doen met de verlichting?
  • Is er plaats voor een minibaan voor de jongste jeugd?
  • Wat te doen met de hekken, het terras, de coniferen enz.?
  • Wat is er financieel mogelijk?

Om bovenstaande vragen te beantwoorden is er onder de leden een enquête gehouden. Dit met het doel te inventariseren welke baansoort de voorkeur heeft. Ook konden de leden een avond tossen in Abcoude om te proeven aan de baansoort die daar ligt. Daarnaast heeft de commissie veel gekeken bij andere verenigingen en heeft zij informatie gevraagd bij de KNLTB. Er is een informatieavond gehouden voor de omwonenden en er is veel vergaderd.

Op het moment dat de plannen vorm kregen, is er een ALV gehouden. Tijdens deze vergadering werden de leden geïnformeerd en werd aan de leden toestemming gevraagd om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Besluit renovatie park

In 2014 is besloten om aan het einde van het seizoen over te gaan tot renovatie van het park. Hierbij worden de volgende zaken opgepakt:

  • Er komt een nieuw clubhuis.
  • Het terras wordt in twee delen verhoogd.
  • Er komt een nieuwe LED-lichtinstallatie.
  • De inspeelmuur wordt drie meter naar achteren geplaatst en de muur wordt geïntegreerd in een kooi met minibaan.
  • Het gravel wordt vervangen door smashcourt, advantage red of probounce.
  • Achter baan 3 komen zitplaatsen. Daarom wordt het hek aan die kant van het park verlaagd.
  • Het pad naar baan 2 en 3 krijgt zogenaamde boogschoren, zodat je niet meer hoeft te bukken als je daar loopt.

Hoe nu verder?

In augustus 2014 maakte Kees Maasdam de tekeningen voor het clubhuis af. En op 11 oktober 2014 werd gestart met de ontmanteling van het park. Deze dag stond in het teken van het rooien van de bomen en het plaatsen van spullen in de opslag bij de familie Van Voorthuyzen. Hierbij werd de hulp ingeroepen van de leden van de vereniging. Ook kreeg de vereniging ondersteuning van een aantal plaatselijke ondernemers.

Nadat deze klus was geklaard, was het clubhuis aan de beurt. Veel spullen waren al wel naar de opslag, maar desondanks was er nog genoeg werk. Nog een laatste borrel in het gebouw en een symbolische afsluiting van het park door Ton Steenhof en Martijn Hes. En dan mag Tim van Bodegraven met groter materieel het gebouw afbreken.

Tenslotte werd nog één keer een beroep gedaan op de leden van de vereniging. De tegels moesten worden verwijderd. Dit gebeurde in januari.

Opbouw begonnen

Begin februari sloegen Harold Bosse en John Post de eerste paal voor het nieuwe clubgebouw en het verhoogde terras. En half februari is gestart met de banen.